Xabi Alonso, deze naam schittert niet alleen in de voetbalwereld, maar staat ook symbool voor vasthoudendheid, wijsheid en leiderschap. Als meester van het Spaanse middenveld was zijn voetbalcarrière vol glorie en glorie, en nu zet hij zijn legende voort als een uitstekende voetbalcoach. Van speler tot coach, Alonso's voetbalreis zit vol uitdagingen en onderscheidingen. Hij heeft Real Sociedad-truien, Liverpool Shirt met Naam, Real Madrid Shirt met Naam en Bayern-truien gedragen, waardoor hij een diepe voetafdruk achterliet in grote clubs. Nadat hij in 2017 zijn pensionering had aangekondigd, stopte hij niet met zijn liefde voor en het beoefenen van voetbal, maar wendde hij zich tot coaching.

In 2018 behaalde Alonso zijn coachingkwalificatie en begon zijn coachingcarrière. Hij heeft een rijke ervaring en vaardigheden opgebouwd in het coachingproces van de Real Madrid Youth Academy en het Real Sociedad B-team. Het moment dat hem echter echt op het internationale toneel bracht, was in 2022, toen hij de coach van Bundesliga-grootmacht Bayer Leverkusen overnam. In zijn eerste seizoen nadat hij Leverkusen had overgenomen, leidde hij het team naar de top zes van de Bundesliga en nam hij met succes deel aan de Europese competitie. En dit seizoen heeft hij de ongeslagen mythe van Leverkusen gecreëerd. Op de slagvelden van de Bundesliga, de Duitse beker en de Europa League zorgde hij ervoor dat het team 38 wedstrijden op rij ongeslagen bleef, waarbij hij blijk gaf van geweldige tactieken. Visie en leiderschap.

Xavi Alonso was tijdens zijn speeldagen een voetbalidool waar fans dol op waren. Zijn vaardigheden en leiderschap waren bewonderenswaardig. Nu toont hij als hoofdtrainer ook buitengewone charme en leiderschapskwaliteiten. Hij beïnvloedde het team en de spelers op zijn eigen unieke manier, leidde hen naar de weg naar de overwinning en werd hun zielsmentor en sterke steun.