Onlangs hadden Arsenal en Leverkusen een pre-season gevecht. Uiteindelijk versloeg de Premier League-leider Arsenal Leverkusen, het outsider van de Bundesliga vorig seizoen, met 4-1. We weten allemaal dat Leverkusen onder leiding van coach Xabi Alonso het Bundesliga-kampioenschap won dat 11 jaar lang werd gedomineerd door Bayern met een ongeslagen record in de Bundesliga. Het werd vorig jaar het outsider van de Bundesliga-kampioen. En dit alles is onlosmakelijk verbonden met de verdienste van coach Xabi Alonso.

Xabi Alonso heeft een legendarische voetbalcarrière. In zijn voetbalcarrière droeg hij het Real Sociedad-shirt, het Liverpool Tenue Kind Kopen, het Real Madrid Tenue Kind Kopen en het Bayern-shirt. Hij was dol op fans bij de vier clubs waarvoor hij speelde. Tot 2017 kondigde Alonso zijn pensioen aan en kwam de carrière van de legendarische voetballer ten einde. En Alonso's carrière als hoofdcoach staat op het punt te beginnen. In 2018 kwam Alonso naar Real Madrid en werd hij coach van het Real Madrid U14-team. In 2019 keerde hij terug naar Real Sociedad en werd hij hoofdcoach van het Real Sociedad B-team. Pas in 2022 werd Alonso officieel benoemd tot hoofdcoach van Leverkusen. Het is vijf jaar geleden dat hij met pensioen ging. In zijn eerste jaar als coach van Leverkusen leidde Alonso het op één na laatste team in de Bundesliga om aan het einde van het seizoen succesvol door te stoten naar de top 6 van de competitie. In het tweede jaar hielp hij Leverkusen het Bundesliga-kampioenschap te winnen met een ongekend ongeslagen record in de competitie.

Alonso zei ooit: Als ik eenmaal met pensioen ben, wil ik echt de trainersstoel betreden. Ik geloof in de woorden van Johan Cruyff: Voetballen is het mooiste wat er is, gevolgd door coach zijn. In Alonso's voetbalcarrière heeft hij zes meestercoaches meegemaakt, waaronder Benítez, Aragones, Bosque, Mourinho, Ancelotti en Guardiola. Een belangrijke speler zijn onder elke coach is een belangrijke factor in Alonso's vermogen om vandaag de dag een coach te worden.