Josep Guardiola, geboren in Spanje, is geliefd bij fans als profvoetballer en als uitstekende voetbalcoach. Als speler was hij de beste nummer 4 onder Cruyff, de coach van Barcelona, ​​met een goed algemeen overzicht en het vermogen om het spel te controleren. Hierdoor heeft hij, nadat Guardiola met pensioen ging en hoofdcoach werd, de Tiki-taka-tactiek succesvol voortgezet.

Guardiola's coaching-cv is erg goed. Hij nam ooit het rood-blauwe Barcelona Shirt met Naam over en voltooide de triple crown in zijn eerste seizoen als coach. In het tweede seizoen als coach voltooide hij de six-crown-prestatie. Twee jaar later leidde Guardiola Barcelona opnieuw naar het winnen van de Champions League. Na de grote prestaties van Barcelona verhuisde hij naar Bayern München in de Bundesliga en nam het rood-witte Bayern-shirt over. In het eerste seizoen leidde hij Bayern naar de langste winnende reeks in de top vijf competities op dat moment, 19 opeenvolgende overwinningen. In de drie seizoenen dat hij Bayern coachte, won Bayern met succes het Bundesliga-kampioenschap. In de zomer van 2016 kwam Guardiola naar de Premier League en nam het blauwe Manchester City Tenue Kind Kopen aan. Het tijdperk van Guardiola's Blue Moon Army zette officieel koers.

In de acht jaar dat hij Manchester City coachte, won Manchester City zes Premier League-titels, één Champions League-titel, één Club World Cup-titel en één FA Cup-titel. Manchester City is gaan schitteren door de komst van Guardiola. Onlangs sprak Guardiola nog over zijn toekomst bij Manchester City. Hij zei: Ik sluit de mogelijkheid van verlenging niet uit. Negen jaar bij dezelfde club doorbrengen betekent eeuwigheid. Ik wil er zeker van zijn dat het, wat er ook gebeurt, de juiste beslissing zal zijn. In de toekomst zal Manchester City zeker blijven samenwerken met Guardiola en blijven vechten voor Premier League-titels en Champions League-titels. Hoewel we niet weten hoe lang deze toekomst zal duren, zal Manchester City met Guardiola zeker altijd voorop lopen in de Premier League.